Postignut sporazum o vladajućoj većini na Kosovu

0

Stranke se konačno dogovorile (Foto: Ilustracija)
 

Lider DSK Isa Mustafa rekao je da sporazum predviđa da, ukoliko taj blok formira Vladu Kosova, neko iz Samoopredeljenja vodi tehničke  pregovore Prištine i Beograda u Briselu.

 

Mustafa je ocenio da će pregovori biti jači ako u njih bude uključeno više aktera, među kojima Samoopredeljenje, Srpska lista i predstavnici drugih partija, tako da će biti većine i čvrste odluke o tome, kazao je Mustafa za Betu.

 

Upitan da li su predstavnici Bloka razgovarali s predstavnicima Srpske liste o Sporazumu koji je potpisan sa Samoopredeljenjem, Mustafa je rekao da su razgovarali o dijalogu, kao i o tome da će Samoopredeljenje biti uključeno u sporazum.

 

"Treba da se agažujemo za kvalitetan, principijelan, dobro pripremljen dijalog orijentisan i fokusiran na pitanja od interesa za Republiku Kosovo, zasnovan na principima reciprociteta i međusobnog priznanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta dve zemlje", navodi se u sporazumu Bloka stranaka i Samoopredeljenja.

 

Specijalni predstavnik Evropske unije i zvaničnici misija zemalja-članica EU na Kosovu, izrazili su nadu da će uskoro biti formirana kosovska vlada i rekli
da očekuju da će buduća vlada ostvariti sporazume postignute sa Srbijom u Briselu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here