EPA/Alessanddro di Marco
Novak Đoković

Iz Australije ponovo stižu lepe vesti, jer je novi ministar za migracije Endrju Džajls potpisao papir za ukidanje trogodišnje zabrane ulaska Novaka Đokovića u pomenutu zemlju.

To automatski povlači sa sobom da će Nole 16. januara naredne godine u Melburnu moći da napadne jubilarni 10. trofej na AO, i da će jurišati na 22. grend slem pehar.

Novi ministar za migracije Endrju Džajls poništio je Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, obrazloživši da više ne postoji osnov da srpskom i svetskom teniskom asu, koji je početkom ove godine doživeo psihološku torturu kroz 11 dana agonije, bude zabranjen ulazak u zemlju.

Ta odluka i zvanično je ukinuta zbog promene vlasti u “zemlji kengura”, ali i promene rigoroznih pravila oko koronavirusa.

“Gospodinu Đokoviću naknadno je odobrena privremena viza za ulazak u Australiju”, saopštio je ministar Džajls.

Novak je trenutno u Torinu gde je na dominantan način izborio plasman u polufinale završnog Mastersa i već se oglasio povodom sjajnih vesti i činjenice da će posle jednogodišnje pauze konačno moći da se nadmeće na svom, verovatno, omiljenom grend slem turniru, s obzirom na to da ima rekordnih devet titula i da će za dva meseca moći da krene u pohod na jubilarni 10. pehar.

Takođe, Novak će imati lepu priliku da se izjednači sa trenutnim rekorderom po broju GS titula Rafaelom Nadalom, koji ima 22 najvažnija pehara.

Početak Australijan opena zakazan je za 16. januar i turnir će trajati do 29. januara.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here