pixabay.com

Globalni potrošači najviše cene proizvode iz Nemačke, a najmanje iz Kine, pokazuje istraživanje agencije za javno mnjenje “JuGov” (YouGov) i univerziteta Kembridž.

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocenilo nemačke proizvode, a samo šest odsto dalo im je negativnu ocenu, pokazuju rezultati internetske ankete.

Prema ovoj anketi, Nemačka je na prvom mestu sa 45 osvojenih bodova, dok je Italija na drugom sa 38 bodova. U stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obe sa po 34 boda, Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Istovremeno, kineske proizvode 44 odsto ispitanika ocenilo je negativno, a 15 odsto pozitivno, prenose mediji. Kina je tako sa 29 bodova na poslednjem mjestu u grupi zemalja proizvođača.

Anketirani su potrošači iz zemalja i regiona visokog dohotka, uključujući EU, SAD, Australiju i Japan, ali i onih sa niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.

“Naše istraživanje pokazuje da poreklo proizvoda i dalje bitno oblikuje njegovu percepciju među potrošačima”, zaključili su istraživači.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here