Poziv za Prištinu iz vrha NATO

0
EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i premijer Kosova Avdulah Hoti razgovarali su danas o važnosti misije Kfor u očuvanju sigurnosti i borbi protiv Covid-19 na Kosovu.

– Pozdravljam napredak u dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, kao jedini način da se postigne trajno političko rešenje – napisao je Stoltenberg u objavi na Tviter nalogu.

Hoti je u telefonskom razgovoru sa Stoltenbergom istakao da je Kosovo posvećeno evroatlantskim integracijama.

– Danas sam imao telefonski razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kome sam se zahvalio na posvećenosti Kfora miru, bezbednosti i pomoći u upravljanju pandemijom kovid-19 na Kosovu – naveo je Hoti u objavi na Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, takođe je pohvalio rad NATO Savetodavnog tima za vezu, koji pruža važnu pomoć za unapređenje kosovskih bezbednosnih institucija.

– Kosovo se zalaže za izgradnju svoje evroatlantske budućnosti i što pre postane deo NATO-a i drugih međunarodnih institucija – poručio je Hoti.

Kako je naveo, sekretar Stoltenberg ga je uverio da će NATO nastaviti blisko da sarađuje sa kosovskim institucijama kako bi obezbedio mirno okruženje i sigurnu budućnost za sve svoje građane i region, kao i podršku procesu dijaloga sa Srbija kao jedini način da se obezbedi dugoročna politička rešenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here