Tanjug/AP
Nikola Jokić

Denver Nagetsi su imali otvoren put do prvog mesta na tabeli Zapada i prednosti domaćeg terena u plej-ofu, ali su to vođstvo ispustili “kiksom” u duelu sa San Antonio Spursima.

Posle 82. utakmice u sezoni, jasno je da će Denver u doigravanje sa drugog mesta, pošto Oklahoma ništa nije prepustila slučaju u duelu sa Dalasom.

S druge strane, Nikola Jokić odigrao je još jedan rutinski duel u dresu šampiona iz Kolorada, koji je pobedio Memfis.

Poznato je kako će izgledati čitava plej-of slika na Zapadu:

Plej-in

9. Sakramento Kings – 10. Golden Stejt Voriors

7. Nju Orleans Pelikans – 8. Los Anđeles Lejkers

Plej-of

1. Oklahoma Siti Tander – osvajač 8. pozicije u plej-inu

2. Denver Nagets – osvajač 7. pozicije u plej-inu

3. Minesota Timbervulvs – 6. Finiks Sans

4. Los Anđeles Klipers – 5. Dalas Meveriks

Ovo praktično znači da će Denver u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv pobednika duela Nju Orleans – Lejkersi, a da će u drugoj rundi post-sezone, ako se u nju plasira, za rivali imati boljeg iz serije Minesota – Finiks. Put nije lak, ali Zapad je izuzetno snažan ove sezone, a Denver je neobjašnjivim nastupom u duelu sa San Antoniom sebi odabrao znatno teži put.

A možda im se ispostavi i kao lakši jer na njemu sve do eventualnog finala konferencije nema Dončića, kao ni četvorice budućih članova Kuće slavnih iz redova Klipersa…

Šta se tačno dogodilo na Zapadu?

Tri tima su se borila za prvo mesto, a nismo videli mnogo drame. Oklahoma je zgromila Dalas (135:86) i lako iskoristila pol-poziciju koju je imala pred poslednji NBA dan regularne sezone.

Šej Gildžus-Aleksander je odigrao svega 15 minuta, ali mu je to bilo dovoljno da ubaci 15 poena i bude najefikasniji u timu. Čet Holmgren je za 11 minuta imao 13 poena i 9 skokova. Dalas je praktično znao da će biti peti, pa se nije zamarao „skidanjem“ Luke Dončića, Kajrija Irvinga i ostatka najbitnijih igrača, tako da je meč bio rešen i pre nego što je počeo.

Denver je uradio ono što je trebalo, u lakom ritmu došao je do pobede u Tenesiju protiv Memfisa 126:111. Šampione je predvodio Džamal Marej sa 21 poenom (7/14 iz igre), a dvostruki (uskoro možda i trostruki?) MVP Nikola Jokić duel je završio sa po 15 poena i skokova (šut iz igre 7/11) i 5 asistencija za 30 minuta u igri. Kristijan Braun imao je 19 poena i 10 skokova, a Eron Gordon dodao je takođe 15 poena.

Kod Grizlisa su priliku dobili manje poznati igrači i oberučke su je prihvatili. Dži-Dži Džekson, 19-godišnjak, ubacio je 44 poena (ispalio je tinejdžer 36 šuteva), a Džejk Laravija dodao je 29 poena.

Ranije, u nedelju uveče, saznali smo i kakvo nas doigravanje očekuje na Istoku:

Plej-in

9. Čikago Buls – 10. Atlanta Hoks

7. Filadelfija Seventisksers – 8. Majami Hit

Plej-of

1. Boston Seltiks – osvajač osme pozicije u plej-inu

2. Njujork Niks – osvajač sedme pozicije u plej-inu

3. Milvoki Baks – 6. Indijana Pejsers

4. Klivlend Kavalirs – 5. Orlando Medžik

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here