Printscreen
Vera Matović

Jedna od najskupljih vila u Beogradu u vlasništvu je pevačice Vere Matović, koja je kako se priča za ovu predratnu kuću iskeširala čak 3 miliona evra.

Nekoliko decenija pevačke karijere koje su iza nje pevačica je uložila u svoj novi dom – vilu u blizini groba Josipa Broza Tita na Dedinju, a kako se pisalo morala je da se odrekne svog velikog blaga kako bi pazarila ovu skupocenu nekretninu.

Vera Matović je decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara iz 20. veka, a izdvajaju se dela Save Šumanovića, Uroša Predića i Paje Jovanovića. Iako pevačica nije volela da javno govori o svojoj kolekciji, godinama se pričalo da Verina zbirka vredi milione evra.

– Za kuću kao iz bajke, trebalo je odvojiti mnogo novca, tako da je jedino rešenje bila prodaja zbirke slika. A postoji još jedan razlog: pre nekoliko godina opljačkana je njena kuća na Zlatiboru, pa iako tu nije držala slike, shvatila je da joj u ovim godinama ne treba takav stres. A lopovi kuću sa Dedinja ne mogu da odnesu – rekao je jednom prilikom za beogradske medije izvor blizak pevačici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here