Pravda neće stići Miloševićeve ministre

0

Vlada socijalista i radikala

Prema nalazu budžetske inspekcije, na osnovu kojeg je Ministarstvo finansija podnelo prijave, iz republičkog budžeta nenamenski je potrošeno 2,673 milijarde dinara, a nezakonito 1,573 milijarde.

 

Utvrđeno je da i je iz sredstava solidarnosti nenamenski potrošeno 1,082 milijarde dinara.

Do sada je samo u jednom slučaju doneta presuda, koja, međutim, nije pravosnažna, piše dnevnik "Blic".

 

U pitanju je radikal Branislav Blažić, predsednik opštine Kikinda i bivši ministar ekologije u Vladi Mirka Marjanovića, koji se teretio da je oštetio budžet za 2,3 miliona dinara, između ostalog, kupujući državnim parama knjige odabranih autora Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke.

Procesi protiv onih koji se terete za daleko veće pronevere su u najboljem slučaju stigli do suda, a gotovo je neverovatno da se u velikoj većini slučajeva tek stiglo do zakazivanja glavnog pretresa.

U slučaju najpoznatijeg među osumnjičenima – Milovana Bojića, bivšeg ministra zdravlja, već nekoliko dana nakon pada Miloševićevog režima, policija je otkrila da je Bojić na Institutu imao crnu deviznu blagajnu.

 

Vlasti su tada tvrdile da imaju dokaze da je kroz nju prošlo više od pola miliona maraka, da novac iz tajnog sefa nije bio nigde evidentiran i da je po Bojićevim nalozima davan na ruke odabranima.

 

Bojić je sumnjičen da je državnim parama plaćao i kućnu pomoćnicu, kao i 14 medicinskih sestara sa Instituta koje je angažovao za negu svojih roditelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here