Marko Prijić
Grupna slika za uspomenu - Učesnici turnira i ljubitelji basketa

U prošlu subotu, 19. marta, na imanju Crkvene opštine Sveti Sava u Vudvil Parku u Adelajdu, održan je šesti po redu turnir u basketu “3 na 3”.

I ovaj put, kao i prethodnih godina, učestvovali su ne samo lokalne ekipe, već i timovi iz drugih delova Australije.

– Ovaj put specijalni gosti bili su naši veliki prijatelji iz KK Obilić iz Sidneja, čiji je tim igrao pod imenom “Majka Srbija – baba Rusija”. Ljudi su žrtvovali svoj vikend i uputili se ka Južnoj Australiji, gde su kao i uvek bili srdačno dočekani – kaže Žarko Pilipović Paspalj, jedan od organizatora tradicionalnog turnira.

Međutim, ove godine je na veliko iznenađenje odziv i takmičara i gledalaca bio daleko manji u odnosu na proteklih pet godina.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa, a 20 takmičara nadmetalo se u šutiranju trojki.
– Određeni broj timova je bio primoran da otkaže učešće iako su bili prijavljeni za turnir. Razlog je naravno trenutna kovid situacije, zbog koje je izostalo i nekoliko igra
a iz ekipa koje su učestvovale – objašnjava nam Žarko.

Šampionska ekipa Kum Jokić

Osvajači ovogodišnjeg “3 na 3” basket turnira u Adelajdu su momci iz ekipe “Kum Jokić”, koji su opravdali reputaciju svog imena, koje nose u čast MVP-ja NBA lige Nikole Jokića.
– Njima je ovo druga osvojena titula. Lako su prošli kroz grupnu fazu takmičenja i izborili plasman u završnicu turnira. Uspeli su nekako da poslednjim atomima snage u finalu pobede ekipu “Crne Mambe” da osvoje zvanje najboljeg tima, kao i zlatne medalje i poklon vaučer u vrednosti od 400 dolara, koji je donirala Crkvena opština Sv. Sava. Šampionski tim činili su Saša Adžaip, Teo Maslo, Stefan Đurđević i Kameron Mekinon.
Drugoplasirane “Crne Mambe” predstavile su se takođe u dobrom svetlu i pružile žestok otpor u finalnoj utakmici.
– Kao nagradu su osvojili srebrne medalje i bogatu večeru u eminentnom restoranu “Balkan Ekspres”, koji je naš dugogodišnji sponzor i saradnik. Treće mesto zauzela je ekipa “Balkan Ekspres”, kojoj je pored bronzanih medalja pripala i večera u restoranu “Agapi”. Ovom prilikom se zahvaljujemo menadžeru restorana Miroslavu Stjepanoviću – istakao je Žarko Pilipović.

Organizatori nisu propustili da odaju priznanje svima koji su doprineli da se turnir održi po šesti put.

– Pre svega jos jednom veliko hvala Crkvenoj opštini Sv. Sava, zatim vrednim i neumornim momcima iz KK Šmekeri i KK Beograd, kao i osoblju za barom i u kuhinji, koji su kao i uvek kvalitetno i profesionalno obavili svoj posao. Hvala svim sponzorima koji su nam i ove godine pružili ogromnu podršku, pre svih Ausbia Electrical, Dado Homes, Delta Crash Repairs, Restoran Balkan Ekspres, Mini Mart Supermarket i mnogi drugi. Naravno, hvala i svim učesnicima koji su dali sve od sebe da takmičenje učine neizvesnim do same završnice – poručio je Žarko Pilipović Paspalj, uz želju da se basketaši i ljubitelji ovog sporta i dobrog druženja okupe u Vudvilu Parku u daleko većem broju iduće godine.

Ekipe Balkan Ekspres i Niđe veze pre međusobnog duela

Kameron MVP

Zvanje MVP turnira je glasovima delegata i sudija poneo Kameron Mekinon, koji je igrao za pobedničku ekipu “Kum Jokić”. On je nagrađen s prikladnim trofejom i poklon vaučerom prijatelja turnira iz Hotela Hilton.

“Haubica“ Mišković

Na turniru u Adelajdu je i ove godine održano takmičenje u šutiranju trojki, pod nazivom “Trojka iz bloka“. Najbolji trojkaš je bio Marko Mišković iz ekipe Crne Mambe. Kao nagradu je pored trofeja dobio i poklon sponzora Mini Mart Supermarketa.
Drugo mesto u šutiranju trojki podelila su čak petorica takmičara: Sasa Adžaip, Teo Maslo, Stefan Đurđević, Žarko Pilipović i Damjan Borovina.

Za ugrožene 2.500 dolara

Tokom turnira je kao i obično održana humanitarna akcija.
– Prikupili smo 2500 dolara, koje kao i u mnogobrojnim prethodnim akcijama, šaljemo našim velikim prijateljima i borcima za udobniji i pristojniji život najugroženijih srpskih porodica, kako u Srbiji, tako i u ostalim zemljama regiona, Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here