U sezoni 2011/12 vladala je “Linsaniti” manija. Leta 2019. Džeremi Lin nema ponude NBA klubova.

– Postoji izreka – kada jednom dotakneš dno, jedini način je da ideš gore. Međutim, čini se da dno postaje sve dublje i dublje za mene. Prethodni period bio je težak za mene. Osećam da je na neki način NBA odustao od mene – kazao je Lin.

Bek kineskog porekla je bio filmski primer anonimusa, koji je iskoristio svojih “pet minuta slave” i produžio ih na deset.

Prve sezone u NBA ligi je u dresu Golden Stejt Voriorsa upisivao tek dva poena, da bi naredne eksplodirao u Njujorku. Povrede standardnih članova tima su mu otvorile vrata prve petorke i uspeo je da u prvih sedam starterskih mečeva daje 26.8 poena (akumulirano 136 poena u prvih pet utakmica u startnoj petorci). Stvoren je “Linsaniti” uzvik za štrebera iz Harvarda.

Pucao je od samopouzdanja, davao pobedonosne trojke, beležio tripl-dablove i , što je najvažnije, Niksi su pobeđivali. A u “Velikoj jabuci” je sve veće.

Usledile su solidne sezone uglavnom u nekonkurentnim sastavima. Posle Hjustona, Los Anđeles Lejkersa, šarlota, Bruklina i Atlante dolazi do prstena sa Torontom u protekloj sezoni, bez značajnijeg doprinosa.

Poslednje vetsi su da se šampion evrolige CSKA interesuje za njega.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here