Vesti
Prota Miloš Vesin je odgovarao na pitanja mladih u Blektaunu

U radnu posetu Australiji i Mitropoliji australijsko-novozelandskoj, početkom prošle sedmice doputovao je profesor Srpskog pravoslavnog bogoslovskog fakulteta iz Libertivila u SAD i umirovljeni paroh južnočikaški, protojerej-stavrofor Miloš Vesin.

Uvaženog gosta iz Čikaga primio je episkop Siluan u svojoj rezidenciji u Kabramati. Nakon srdačne dobrodošlice i razgovora, vladika i otac Miloš su u pratnji dela sveštenstva Sidnejskog namesništva posetili koledž „Sveti Sava“ u Varovilu, gde je profesor upoznat s ovim projektom od izuzetnog značaja za srpsku crkvu i njenu misiju u Australiji.

Proti Milošu Vesinu su predstavljeni dosadašnji rezultati Koledža, kao i dalja vizija za budućnost prve zvanične škole srpske zajednice u Australiji.

U sklopu svoje posete, profesor Vesin je od prošle subote počeo da održava predavanja na temu vere, kao i razgovore s mladima.

Prvo predavanje otac Miloš je održao u crkvi Svetog Nikole u Blektaunu, gde je pred punom salom govorio na temu „Pokajanje i ispovest: vraćanje u prošlost ili put ka budućnosti“. Narednog dana, u nedelju, u hramu Svetog Jovana krstitelja u Vulongongu govorio je na temu „Ima li u nama prave radosti“, da bi se narednog dana ponovo obreo u Blektaunu, gde je odgovarao na pitanja mladih o veri.

Otac Miloš će u narednom periodu održati još nekoliko predavanja na istočnoj australijskoj obali. Predviđeno je da u nedelju 7. aprila u crkvi Svetog Nikole u brizbejnskom naselju Vulungaba govori na temu „Savremeni čovek i vaskrsenje“, a narednog vikenda, 13. i 14. aprila, držaće predavanja u Melburnu, najpre u cerkvi Svetog Save u Grinzborou, a dan kasnije i u hramu Svetog Stefana u Kizborou.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here