Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Snimak o nasilnom postupanju prema migrantima na granici Hrvatske i BiH danas je komentarisao predsednik Zoran Milanović, koji kaže da sve treba istražiti da bi se videlo šta se tačno dogodilo i kakve posledice Hrvatska može imati zbog toga.

– Ako Hrvatska čuva svoju granicu, biće incidenata. Ali da bi Hrvatska imala posledice, šta onda radimo u Evropskoj uniji – upitao je Milanović.

Sutra se, kazao je, od Hrvatske očekuje da čuva granicu Šengen zone.

– Čime – upitao je i dodao “lepezama”?

– Ako maknemo one koji su napravili nešto što nisu smeli, imate ljude koji u nemogućim uslovima rade puno za male pare – rekao je Milanović novinarima posle Skupštine evropske federacije novinara u Zagrebu.

Istakao je da policija na putu preko granice treba da zaustavi ljude koji pokušavaju da se preko Hrvatske dočepaju Šengena.

– To je teško, ljudi ne smeju da se batinaju. Ali, u obavljanju tog posla policija se susreće sa svim i svačim – rekao je Milanović.

Predsednik je rekao da mu se ne sviđa i da mu se nikada nije sviđala ideja o postavljanju fizičkih barijera na granici. Kada je reč o spoljnim granicama EU, Milanović kaže da se to onda mora dogovoriti jednoglasno, a to je komplikovano.

– Žičana ograda prema BiH ili Srbiji – to je bolesno – rekao je Milanović.

3 COMMENTS

  1. Коме су потребне границе ових будала???
    Некад нисмо ни знали за њих. Некад смо их се бојали. Некад смо се “братски” волели. А данас пуцамо од смеха кад чујемо о њима.

    Хааахааааааааааа

  2. Nemaš ti toliko granica da moraš da se bojiš čime da ih čuvaš.
    Progutali su švabe sve što je bilo moguće i oni čuvaju sada granice ali od unutrašnjih faktora koji smetaju a ne od susjednih država….

  3. Zaneo se “pohrvaćeni” Milanović, misle ako su im oprostile gazde Oluju, da može kako hoće!
    Sve se vraća sve se plaća, kad tad! 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here