Predstavljamo protivnike Partizana u Ligi Evrope

0

Na prvi pogled, rekli bismo da Partizan nije imao sreće u žrebu. Dva favorita se već izdvajaju a to su Totenhem i Bešiktaš, dok sa Asteresom crno-beli mogu da igraju ravnopravno. Ipak, crno-belima niko ne može da oduzme nadu da mogu da izbore jedno od prva dva mesta koja vode u naredni krug drugog po rangu evropskog kupa.

 

TOTENHEM – "Legija stranaca" sa Vajt Hart Lejna

Udarne igle Totenhema: Naser Šadli i Emanuel Adebajor
 

Ne treba biti preterano dobar poznavalac fudbala pa reći da je prvi favorit grupe enegleski Totenhem. Renome, istorija kluba, kvalitet ekipe jasno govore da su "pevci" tim koji bi trebalo da se "prošeta" u grupi C.

 

Prošle sezone londonski tim nije uspeo da se dokopa Lige šampiona. Odlazak Gereta

Grb Totenhema

Bejla pokazalo se kao nenadoknadivi gubitak za londonski tim. Iako je uloženo više od 120 miliona evra, nije bilo rezultata. Ove sezone, klub je štedeo, nije bilo spektakularnih dolazaka, ali ni odlazaka. Kormilo "pevaca" preuzeo je mladi argentinski stručnjak Maurisio Poketino, koji je sa Sautemptonom imao odličnu sezonu u Premijer lgi. Ekipa je prava "legija stranaca". U prošlom kolu Premijer lige protiv KPR-a igrala su samo dvojica Engleza.

 

Prva zvezda tima je danski "plejmejker" Kristijan Eriksen, nekadašnji igrač Ajaksa. Na početku sezone u Engleskoj u napadu prednost imao Emanuel Adebajor, dok je Španac Roberto Soldado na "ledu" kod argentinskog stručnjaka. Na sredini terena su bitini igrači Šadli, Lamela, Bentaleb i Kapo. Bedem u odbrani čine belgijski reprezentativac Fertongen i snažni Kabul. Spoljni igrači su Dajer i Rose, a na golu je francuski reprezentativac Ugo Ljoris.

 

Povoljna okolnost za Partizana je ta što je Totenhemu u prvom planu Premijer liga, pa će Poketino u Ligi Evrope verovatno da "meša" karte, ali i rezervisti Lenon, Dembele, Dejvis i Soldado ulivaju strahopoštavanje. "Pevci" su odlično počeli sezonu u Premijer ligi sa dve pobede protiv gradskih rivala Vest Hema 1:0 i Kvins Park Rendžersa 4:0.

 

BEŠIKTAŠ – Demba Ba prva zvezda Turaka

Demba Ba, prva zvezda Bešiktaša
 

Posle Fenerbahčea i Galatasaraja, treći najpopularniji klub u Turskoj je Bešiktaš. Godinama su u senci gradskih rivala, a ove sezone bogati vlasnici istanbulskih crno-belih za trenera su doveli Slavena Bilića, nekadašnjeg selektora Hrvatske. Najveće pojačanje je senegalski napadač Demba Ba, koji je stiagao iz Čelsija, a najbolje partije pružao je u dresu Njukasla.

 

Grb Bešiktaša

Oskosnicu tima čine turski igrači Zengin,  Gulum, Kojbaši, Ozajakup, Sahan, a tu su i stranci Kanađanin Hačinson, Kolumbijac Franko, Austrijanac Kavlak, Brazilac Ramon i Čeh Sivok.

 

Da se ne radi o nimalo naivnom rivalu pokazale su kvalifikacije za Ligu šampiona. Moćni Arsenal u dve utakmice postigao je samo jedan gol, doduše dovoljan da se nađe u Ligi šampiona, a Bešiktaš pošalje u utešnu Ligu Evrope.

 

ASTERAS – Tango argentino

Grb Asterasa

Grčki klub bio je bolji u kvalifikacijama od izraleskog Makabija iz Tel Aviva. Za većinu srpskih ljubitelja fudbala je nepoznanica. Osim grčkih igrača u timu su čak osmorica Argentinaca: Fernandez, De Blasi, Maca, Para, Baraljes, Luj, Munafo i Rolje. Od stranaca su tu i: Zigu Badibanga iz Konga, Belgijanac Riči Kitoko, Španac Fernando Usero, Senegelac Sankare, a na golu je Slovak Košicki. Asteras igra na malom stadionu u Tripolisu koji prima 7.700 gledalaca, a slovi kao "vruć" teren.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here