Pregled za putovanja iz dijaspore u maticu, kako izbeći gužve na granici – u prilogu “Vodič”

0

Besplatan prilog "Vesti" 

 

Pročitajte kako je su poplave i klizišta ostavile veliku štetu na putevima i putnim pravcima u Srbiji i Bosni i Hercegovini i zbog čega će vam biti porebno strpljenje prilikom dolaska u rodni kraj.

Informišite se kako i koliko treba da vodite računa gde parkirate jer "lisice" vrebaju dijasporce. Naime na meti parking servisa širom Srbije su i automobili sa stranim tablicama kojima se postavljaju blokade na točkove, a iz pojedinih gradova kazne za parkiranje šalju se na naplatu i u inostranstvo.

U Nemačkoj je na snazi novi zakon o saobraćaju. Najvažnija izmena je da je dosadašnja granica od 18 kaznenih poena u centralnom registru u Flensburgu, posle koje je oduzimana dozvola, sada znatno snižena. Naime sada za osam poena ode dozvola, zato pazite.

 

Brojni naši građani koji dolaze u zemlju žele da ponesu i humanitarnu pomoć za postradale u poplavama, a iz Uprava carine poručuju da je to moguće učiniti samo ukoliko je u pitanju organizovana isporuka.

U "Vodiču" ćete doznati i koliko košta vožnja taksijem od beogradskog aerodroma.

Ukratko, u ovom poklon dodatku "Vesti" naći ćete bezbroj zanimljivih tema iz oblasti prevoza, carina i mnogo praktičnih saveta kako da što brže stignete na željeno odredište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here