Specijalizovani portal „Tenis Vorld USA“ bavio se pitanjem kome i u kolikoj meri suspendovana sezona odgovara.

„Belog sporta“ neće biti najmanje do 7. juna zbog pandemije koronavirusa, dok je Rolan Garos odložen za kraj septembra.

Novinar Lorenco Ćioti smatra da će ova pauza mnogo više prijati veteranu Rodžeru Federeru, nego Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

On navodi da će Švajarac osvežen dočekati nastavak sezone, pošto će operacija kolena biti daleko iza njega.

Kako navodi, Federerov plan je da igra Hale, Vilmbldon, Olimpijske igre i US open, dok će Otvoreno prvenstvo Francuske preskočiti, pošto se novi termin poklapa sa njegovim Lejver kupom.

Ćioti ističe da će Nadal i Đoković takođe birati između US opena i Rolan Garosa, pošto je razlika samo sedam dana, a raspored je zgusnut.

– Ili možda ako Rafa i Nole odluče da igraju oba ova turnira, u tom slučaju, oni bi potrošili mnogo energije, fizičke i mentalne, a tu je i promena podloge. Zbog toga bi Federer na US openu mogao da bude u prednosti u odnosu na dva rivala. Takođe, za Đokovića je važno da uđe u dobar ritam. Prekid sezone mogao bi Đokovića da dovede u ne baš toliko dominantan položaj na Vimbldonu, kako u fizičko-tehničkom, tako i u mentalnom aspektu – zaključuje ovaj novinar.

4 KOMENTARA

  1. Питање да ли ћемо после прекида сезоне имати пара да идемо на фудбалске утакмице…
    Ако Корона сезона потраје још пар година, питање је да ли ће нам олимпијада, фудбал, тенис… недостајати?

  2. U ovako teškoj situaciji piše se o čoveku čije je zanimanje prebacivanje loptice preko mreže.Šta je sa ljudima koji nas održavaju u životu…lekari, pekari, apotekari, proizvođači hrane, frizeri, vodoinstalateri….

  3. Pošto je otvoreno prvenstvo SAD prvo po redu ne znam, zašto bi Federer bio u prednosti, a u Parizu i onako ne igra!Pitanje je samo kad će biti Vimbldon, jer Britanci još nisu shvatili, da je pandemija!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime