Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Danila Medvedeva u velikom finalu Australijan opena sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2) i tako po 9. put podigao trofej najboljeg u Melburnu!

Posle meča i lepih reči Danila Medvedeva koje mu je uputio, Novak se zahvalio svom rivalu i velikom prijatelju.

– Dobro veče svima, hvala vam puno – počeo je Novak na srpskom.

– Želeo bih da zahvalim Danilu na ovim lepim rečima. Ti si stvarno sjajan momak, a opet si pokazao zašto. Nekada smo više trenirali u Monaku i više si me zvao – rekao je Novak u šali i dodao:

– Dobro je čuti i videti da dobro misliš omeni. Stvarno, jako volim Danila, kao osobu van terena, ali je na terenu on jedan od najtežih protivnika sa kojima sam se ikada u karijeri suočio.

Novak je istakao da ceni Medvedeva i dodao da je pitanje momenta kada će osvojiti novi grend slem.

– Pitanje je samo kada će osvojiti prvi grend slem, ako ti ne smeta da sačekaš par godina – ponovo se našalio Novak.

– Još jednom želim da skrenem pažnju šta je uradio, serija od 20 pobeda za redom.

Na samom kraju, Novak se zahvalio porodici, timu, organizatorima i publici.

– Želim i da se zahvalim svom timu, Goranu, Uliju, svima koji su kod kuće, Marku, mojim roditeljima, supruzi, deci. Svi oni su sa mnom na ovom mom dugom putu. Sve ovo je za mene bio pravi rolerkoster. Hvala Uli što si mi posvetio vreme i što si mi pomogao da igram. Zahvalan sam i vama zbog enrgije i podrške koju mi dajete.

– Imam mnogo mešovitih osećaja kada sam dolazio u Australiju ove godine. Podvukao sam liniju i ovo je zaista bio uspešan turnir. Bilo je izazovno na više nivoa, ali prosto moraju da budu ponosni na sebe i hvala što ste uspeli da omogućite da se ovaj turnir desi. Želim da se zahvalim i ovom terenu, Rod Lejver Areni, volim te svake godine sve više.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here