Preletačima skače cena

0

Pregovori: Adam Šukalo
 

Afera sa audio-snimkom, navodno razgovora premijera Željke Cvijanović, na kojem se govori o kupovini poslanika uzdrmala je političku scenu, i neke sigurne mandate gurnula u naručje druge strane.

 

Montirani snimak

Istovremeno, policija je podnela Specijalnom tužilaštvu Srpske izveštaj protiv "N. N. izvršioca ili više njih" zbog prisluškivanja i objavljivanja privatnih razgovora predsednika Vlade Srpske Željke Cvijanović.

MUP RS saopštio je da su na snimku "iz konteksta izvučene pojedinačne izjave premijerke, te montirane sa drugim izjavama".

Tako je lider Napredne Srpske Adam Šukalo, koji je zajedno sa svojim stranačkim kolegom Goranom Đorđićem na spornom snimku nazvan "papkom", odlučio da izađe iz okrilja DNS-a preko koga je ušao u parlament.

 

On je rešio da sam pregovara sa svim drugim strankama o ulasku u vladu. Šukalo i Đorđić su bili važni aktuelnoj koaliciji SNSD-DNS-SP jer su bili 41. i 42. mandat i dovoljni za većinu.

 

Oni su, međutim, sada postali vrlo diskutabilni neće se znati do ponedeljka i same sednice kako će da se ponašaju.

S druge strane, priča o kupovini poslanika sa snimka dobija i nove obrise, nakon što se pojavila informacija da je NDP Dragana Čavića napustio Vojin Mitrović, koji je sa liste ove partije izabran u skupštinu.

Mitrović je ranije bio istaknuti član SNSD-a. Sada se nagađa da je dao ostavku u NDP-u, i da će u narednom periodu delovati kao nezavisni poslanik. Sa te nezavisne pozicije, kako saznajemo, Mitrović će podržati vladu koju formira koalicija SNSD-DNS-SP. Nezvanično saznajemo da je druga osoba sa snimka, o kojoj se govori da je kupljena, po izbijanju afere u javnost odlučila da se povuče i odustane od preletanja u redove vladajućih.

Definitivno je jasno da je objavljeni snimak uneo pravi haos, pre svega, u redove vladajuće koalicije. Opozicija to pokušava da iskoristi, i do sednice skupštine napravi preokret.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here