pixabay.com
Foto: Ilustracija

Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog. Međutim, postoji i teži greh, o kome govori priča o ženi cara Davida… Božanska logika je drugačija…

Stari zavet kaže da Bog kažnjava ubicu i lopova za grehe do četvrtog kolena. Sa ljudske tačke gledišta, ubistvo je najveći greh, o tome govore religije, Krivični zakonik i zdrav razum. Ali Božanska logika izgleda drugačije.

Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog.

Žena koja vara muža – sledi požudu, jer joj je požuda važnija od ljubavi. Stari zavet kaže da je požuda i neumerenost žene opasnija od ubistva.

Međutim, postoji i teži greh, o kome govori priča o ženi kralja Davida. Žena kralja Davida, Mihala prebacila je svom mužu kada je igrao od radosti “pred Gospodom” i ponašao se, kako joj se činilo, neprilično za kralja. Doživela je osećaj superiornosti i prezira prema svom mužu – i kažnjena je tako što je postala jalova.

Ispostavlja se da se za ubistvo potomci kažnjavaju do četvrtog kolena, za preljubu – do desetog kolena, a prezir i osećaj superiornosti dovode do toga da deca jednostavno prestaju da se rađaju. To jest: čovek dobija najtežu kaznu za najneupadljiviji greh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here