EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je danas, nakon posete Savetu Evrope i Evropskom sudu za ljudska prava, da nema nikakvih restrikcija u vezi sa diplomatskim aktvnostima Vlade Crne Gore.

– Sve je to proces u kojem rastemo kao društvo i stvaramo mogućnost da budemo relevantni – rekao je Abazović i istakao da, kako je naveo, “veruje da radimo prave stvari za našu dražvu”.

On je ukazao na to da se krenulo sa reformama u tužilaštvu i da veruje da je Crna Gora na dobrom putu.

– U narednom periodu potrebno je da uradimo sve da dođe do reforme i provetravanja sudskog sistema u Crnoj Gori – rekao je premijer.

Prema oceni premijera, građani Crne Gore imaju percepciju da više veruju sudu u Strazburu nego domaćim sudovima.

– Takvu percepciju moramo da menjamo, jer bi pravdu trebalo da ostvarujemo u matičnoj državi – kazao je Abazović, prenela je podgorička Pobjeda.

Tvrdi da Venecijanska komisija ne bi ni slala mišljenje o tome da li je neki pravni akt u skladu sa zakonodavstvom, da je Ustavni sud funkcionalan.

– Crna Gora nema nikakav negativan odnos prema međunarodnim institucijama, vrlo ceni njihov odnos prema našoj državi – kazao je, ali je istakao i da je u mišljenju VK prva stavka deblokada Ustavnod suda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here