Printscreen/Instagram
Miloš Vučević, Ana Brnabić i Aleksandar Bocan-Harčenko

Politički i ekonomski interes Srbije saradnja sa Ruskom Federacijom koju će Beograd i Moskva nastaviti, izjavio je za RT Balkan premijer Srbije Miloš Vučević.

– Verujem u tradicionalne odnose Srbije i Rusije, koji su zasnovani na istorijskim vezama, zajedničkom cilju da se sačuva vladavina prava, slobodarski duh svih država, nezavisnost i suverenitet država. Ono što smo zajedno prošli kroz istoriju, i onu dalju i bližu, obavezuje nas i u sadašnjem i u budućem periodu, stoga verujem u veoma dobre odnose – rekao je Vučević.

Istakao je da te odnose ne treba niko da doživljava da su protiv nekog ili za nekog, već da Srbija gleda sopstvene interese, a njen politički i ekonomski interes je saradnja sa Ruskom Federacijom koju će Beograd i Moskva nastaviti.

– Sa Rusijom imamo duboko ukorenjene istorijske veze. Ne mogu da uđem u ovaj narativ koji je danas sveprisutan da sad treba da se odreknemo nekog koga poznajemo dugo vremena. To što on sad ima sukob sa trećim ili četvrtim, sve poštujemo, ali poštujte i vi nas. Tako da želimo da sarađujemo u različitim sferama, u interesu i jedne i druge države – rekao je srpski premijer, koji je danas prisustvovao obeležavanju Dana Rusije u ambasadi te zemlje u Beogradu.

5 COMMENTS

  1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Ali ce se Rusija odreci vas. Kao kad je pristinski aerodrom 1999 predala Nato paktu. Rusija vodi samo kozmeticku politiku prema Srbiji. Kad im trebamo, davaj. Kad im ne trebamo – bas ih briga za nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here