M. Ninović
Najviši ciljevi: Beli orlovi sa Milošem Ninkovićem

Fudbalska federacija Novog Južnog Velsa na svom zvaničnom internet sajtu objavila je raspored takmičenja svih liga za novu 2020. sezonu.vnoj ligi NSW.

Srpski predstavnik u Drugoj državnoj ligi NSW – Beli orlovi iz Boniriga biće domaćini u premijernoj utakmici novog prvenstva, pošto će u 1. kolu, u subotu 7. marta u 18.00 časova, na svom terenu u Srpskom centru u Bonirigu ugostiti ekipu Nortern Tajgers.

Regularni deo prvenstva završava se 2. avgusta, kad je po rasporedu poslednje 22. kolo. Posle toga sledi uobičajeno razigravanje za šampionski trofej. U nekom od narednih brojeva objavićemo kompletan raspored najuspešnijeg srpskog tima u novoj sezoni.

Podsećamo da su Beli orlovi osnovani 1968. godine kao FK Avala i da su pod tim imenom igrali sve do 1992. godine, kad su promenili naziv u ovaj pod kojim i danas predstavljaju srpsku zajednicu.

Stadion u Bonirigu, na kojem su Beli orlovi domaćini, postoji još od 1966. godine na kupljenom imanju koje je bilo namenjeno za izgradnju terena i svih pratećih objekata. Stadion je dodatno renoviran 1986. godine. Inače, imanje je prvobitno bilo površine oko sedam akri (28.000 kvadratnih metara), ali je 2001. dodatno kupljen još jedan hektar i 20 ari za terene za trening, pa je sve kompletirano za upotrebu u oktobru 2005. godine.

Beli orlovi pored sseniorskog i mladog tima imaju i juniorske timove svih starosnih kategorija od 9 do 18 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here