Printscreen/Youtube
Nik Bolitijeri

Nik Bolitijeri, jedan od najboljih teniskih trenera svih vremena, preminuo je u 91. godini života.

Trener koji je naše teniserke Jelenu Janković i Moniku Seleš doveo do prvog mesta na WTA listi i iznedrio neverovatne igrače, preminuo je posle bolesti infekcije bubrega.

Bolitijeri je 1978. godine osnovao tenisku akademiju pod svojim imenom na Floridi koja je do danas najčuvenija akademija koja pravi velike tenisere i teniserke.

Kroz njegovu akademiju su, između ostalih, prošli Monika Seleš, Andre Agasi, Džim Kurijer, Serena i Venus Vilijams, Marija Šarapova, Martina Hingis, Meri Pirs, Ana Kurnjikova, Boris Beker i Nikolas Kifer.

Kao trener radio je sve do 88. godine života, a njegove trenerske veštine upoznali su i Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

O smrti američko-italijanskog stručnjaka pisalo se i pre dve nedelje, kada se on iz postelje javio kako bi demantovao tužne vesti, a njegova ćerka se potom oglasila i objasnila da se Bolitijeri teško oporavlja od infekcije bubrega.

Slavni trener koji je rođen 1931. godine trenersku karijeru započeo je 1968. godine u Portoriku da bi potom osnovao akademiju koja je imala specifičan pristup igračima jer su tokom treniranja i živeli u kompleksu akademije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here