SPC
Patrijarh Irinej

Patrijarh srpski Irinej preminuo je jutros u 7:07 u Vojnoj kovid bolnici “Karaburma” u Beogradu, zvanično je saopštila Srpska pravoslavna crkva.

“U petak 20. novembra, u 7:07 časova u Vojnoj kovid bolnici ”Karaburma” u Beogradu upokojio se u Gospodu Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski g. Irinej (Gavrilović)”, navedeno je u saopštenju.

SPC navodi da će o svim drugim detaljima u vezi sa sahranom Njegove Svetosti Patrijarha javnost biti uskoro obaveštena.

“Večan mu oj spomen i Carstvo Nebesko!”.

Patrijarhovo stanje naglo se pogoršalo juče, u četvrtak. On je testiran pozitivno na koronavirus 4. novembra, a već sutradan je hospitalizovan u Vojnoj bolnici na Karaburmi.

Patrijarh je juče bio u izuzetno teškom stanju i bio je priključen na aparate za održavanje rada vitalnih organa.

SPC je na svom sajtu u četvrtak objavila da je stanje patrijarha SPC pogoršano, kao i da se o njegovom zdravlju osim srpskih lekara, brinu i ruski.

Do sada je bilo nekoliko informacija vezanih za zdravstveno stanje patrijarha, jedna od njih je bila i da mu se stanje pogoršalo, a zatim, da podsetimo, konzilijum lekara je u utorak, posle uvida u opšte stanje u dosadašnji tok lečenja, zaključio da su do sada sprovedene mere lečenja dovele do stabilizacije hronične srčane slabosti.

Međutim, došlo je do preokreta situacije i patrijarhu je pao nivo kiseonika u krvi, a stanje mu se pogoršalo.

Srpski patrijarh imao je 90 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here