EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Košarkaši Real Madrida na korak su do plasmana na završni turnir Evrolige u Beogradu. Kraljevski klub je i u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa na svom terenu pobedio Makabi 95:66 i u Tel Aviv odlazi sa vođstvom 2-0 u seriji.

Očekivalo se da „Ponos Izraela“ pruži jači otpor ekipi Pabla Lasa nego u prvom meču (84:74), međutim, već posle prve četvrtine, u kojoj je Real postigao 35 poena, bilo je jasno da je gostima potrebno čudo kako bi slavili u prestonici Španije. U tim momentima sjajan je bio Serhio Ljulj, koji je ubacio tri brze trojke.

Madriđani su na poluvremenu imali ogromnih 19 poena prednosti (56:37), a koliko su gosti iz Tel Aviva bili u podređenom položaju potvrđuje i podatak da u nastavku utakmice nijednom nisu uspeli da dođu na manje od minus 20. Maksimalnih 83:55 bilo je u 36. minutu.

Ljulj je bio najefikasniji sa 17 poena, ali statistički gledano prva figura meča bio je Vensan Poarje sa 16 poena, 10 skokova i 2 asistencije. Isti broj poena imao je i Geršon Jabusele. U poraženoj ekipi Kenan Evans je zabeležio 9, a Skoti Vilbekin, Derik Vilijams i Ante Žižić po 8 poena.

Treći meč na programu je 26. aprila, a Real će dva dana ranije odigrati duel ACB lige protiv Betisa u Sevilji.

Monako je ranije danas deklasirao Olimpijakos u Pireju i izjednačio u seriji na 1-1, a identičan rezultat je i u duelima Olimpija Milano – Anadolu Efes i Barselona – Bajern.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here