Preživela četiri kliničke smrti

0

 

Marina Divić (36) iz Pančeva preživela je četiri kliničke smrti, uspešno se oporavila i sa velikim optimizmom dočekuje svaki dan. Ona je punih 13 godina pogrešno lečena od epilepsije da bi joj u Sremskoj Kamenici tek posle toga uspostavili pravu dijagnozu, navodi se u prilogu Radio-televizije Srbije .
Kad je saznala da ima neizlečivu bolest – urođeni poremećaj srčanog ritma putovala je u Berlin, gde joj ugrađuju prvi defibrilator, uređaj koji srcu kad god se preoptereti šalje strujne impulse. Od tad ona bi trebalo da živi po strogo utvrđenim pravilima.
"Moj temperament se totalno kosi sa svim pravilima kojih bi trebalo da se pridržavam. Naravno trudim se maksimalno da se sačuvam i da ne zapadam u stresne situacije i da u desnoj ruci ne nosim ništa teško, ali puna sam života i često se zaboravim", kaže Marina.

Osniva humanitarnu fondaciju

Lekari sa Kliničkog centra u Beogradu pozivaju Marinu na svoje kongrese, jer njena iskustva su dragocena. Njen cilj je da osnuje humanitarnu fondaciju i da prikupi dovoljno novca za opremanje kardiološkog odeljenja pančevačke bolnice savremenim aparatima koji su neophodni za lečenje i dijagnostiku srčanih oboljenja.

 

Marina je do sad imala osam operacija i četiri puta njeno srce je prestajalo da kuca, ali svaki put se vraćala i smešno joj je kada se ljudi žale na neke sitnice, jer kako kaže, sve se može uraditi kada je čovek zdrav.
"Tek kad se razboliš shvatiš koliko su sve druge stvari ne bitne i koliko je apsurdno svakodnevno se nervirati za sitnice. Zdravlje je najbitnije, ali to većina shvati kad je već kasno", dodaje Marina.
Kada je odlučila da rodi dete lekari su joj savetovali da to ne čini, jer trudnoća može da ugrozi njen život. Njena želja za novim životom bila je jača i sa suprugom Petrom sad ima osmogodišnjeg zdravog Marka.
"Mnogo je važno da pronađeš razlog za život, jer svako od nas prolazi kroz različite krizne periode i kad razmišlja kako ću dalje. Najlakše je dići ruke od svega, ali treba se boriti", dodaje Marina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here