Preživeo Avganistan-ostao bez obe noge u Zagrebu

0

 

Dok je menjao gumu na automobilu, Pavkovića je svojim vozilom udarila Bernardina Petrović, profesorka na zagrebačkom Filozofskom fakultetu kojoj je u krvi nađeno 1,84 promila alkohola.

Od 2003. otkako su Hrvati priključeni misiji ISAF, i pored nekoliko okršaja s talibanima, zabeleženo je samo jedno ranjavanje u borbi, dok je nekoliko vojnika povređeno nepažljivim rukovanjem naoružanjem ili obolelo, zbog čega je vraćeno pre vremena.

Pavković se pre dva dana vratio u Zagreb iz avganistanskog grada Mazar-i-Šarifa, gde je bio zamenik komandanta snaga bezbednosti u mirovnoj misiji ISAF-a, a onda krenuo za Karlovac, kada je doživeo nesreću.

Petrovićeva, ne samo da nije videla Pavkovića na putu, već ga je, nakon što ga je udarila, sabila u njegov parkirani "golf" u koji se zatim zabila, zbog čega su vatrogasci morali da seku lim da bi ga uspeli izvući između vozila.

Za kratko vreme prebačen je u bolnicu, jer bi u protivnom umro zbog gubitka krvi, ali su mu lekari morali amputirati obe potkolenice.

Profesorki je oduzeta dozvola, izrečena zabrana vožnje na 20 meseci i podignuta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here