Žeželj založio grb Beku?

0

To je za Vesti potvrdio advokat Milorad Belić, predsednik Pravne komisije kluba:

"Založen je za 300.000 evra, učinjeno je to pre nekoliko godina. To je kao kada založite porodični nakit, nije mi jasno kako je neko to mogao da uradi. Naš prioritet je da što pre vratimo grb u Zvezdu, jer se on nosi na srcu", rekao je Belić.

Založno pravo na grb i pečat KK Crvena zvezda zarad dobijanja kredita ima "Stadluks investments S.A." iz Luksemburga (Ru d Arlon 207), koji je to pravo ostvario 10. januara 2007. u vreme kada je tim-menadžer bio Igor Žeželj i ono traje do 10. juna 2013. osim ako klub ne skupi novac da to učini ranije.

 

Maljković o ragi i blatu

Slavni trener Božidar Maljković, potpredsednik kluba, postavio je jednostavno pitanje:

 

"Čija je Zvezda? Da li je državna, gradska, ili u vlasništvu navijača kao Real Madrid? Isto pitanje važi i za Partizan. Znate, ortačka kobila uvek leži u blatu. Zvezda je poslednjih godina bila poligon za laike i polulaike. Uvek je bilo boljih trenera, igrača i rukovodilaca, ali kao da je njen pametniji deo stalno guran u stranu".

 

"Ako ima nekog ko bolje radi ovaj posao, idemo iz kluba danas, a ne sutra. Postoji jedna španska izreka koja kaže da ni štala najvećeg ranga ne pravi od rage mustanga. Crvena zvezda se uvek uklapala u tu izreku".

"Pomenuta firma ima akcije u nekoliko preduzeća širom Srbije i do sada svoje založno pravo baš nije previše koristila. Međutim, ono što je zanimljivo je, da prema podacima sa berze, imaju 30 odsto akcija preduzeća "Fokus kapital partners", koje je kupovalo akcije Luke Beograd za "Vorldfin", a čiji su vlasnici Milan Beko, zatim deca Miroslava Miškovića Irena i Marko, kao i potpredsednica "Delta holdinga" Ivana Veselinović".

I založno pravo na ostalu imovinu crveno-belih prešlo je na drugu firmu, "Alma kvatro" iz Beograda.

 

Bivši generalni menadžer Crvene zvezde Igor Žeželj, koji je potpisao Ugovor o zalozi, nije hteo da komentariše činjenicu da klub ne raspolaže pokretnom imovinom.

 

"U dnevnoj sam komunikaciji s rukovodstvom Crvene zvezde i svaku informaciju potražite od njih, jer bi u suprotnom nastala zbrka. Svi mi koji smo radili u klubu treba sada na svaki način da pomognemo Crvenoj zvezdi. To je sve što imam da izjavim", rekao nam je Žeželj.

 

Cifre od kojih boli glava

Tuzlanska Sloboda Dita potražuje 300.000 evra na ime obeštećenja za Elmedina Kikanovića i Miljana Miloševića, koji je u međuvremenu prešao u sarajevsku Bosnu

 

Menadžeri potražuju 600.000 evra na ime provizija za ugovore igrača

 

Više od 12 meseci klub nije platio firmu koja radi obezbeđenje na utakmicama

 

Stanovi za igrače u nekim slučajevima nisu plaćeni dve godine

 

Radnoj zajednici kluba od početka sezone isplaćene su tri mesečne plate, a klupski lekar Mirko Vukomanović nije dobio zaradu već 12 meseci

 

Više od šest meseci nisu plaćeni računi za vodu, struju i fiksni telefon, dok je dug za klupske mobilne telefone veći od 16.000 evra

 

Osnovni račun kluba blokiran je od 2004. Trenutna glavnica duga je 2,1 milion evra, kamata 464.200 evra

 

Račun Zvezdinog zavisnog preduzeća "BC Red star" blokiran je zbog duga od 19.960 evra

 

U toku je 40 urgentnih sudskih procesa protiv Crvene zvezde zbog dugovanja, a bar još toliko "čeka na red".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here