Youtube/A Music
Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović prošle godine je započela turneju “Od istoka do zapada” tokom koje je napunila brojne arene širom regiona i tako sebi obezbedila pristojnu zaradu. Međutim, to nije jedini način prihoda, te je pozamašnu sumu ostvarila i zahvaljujući digitalnim platformama.

– Prija toliko zarađuje od Jutjuba i Spotifaja da uopšte ne mora da održava koncerte! Osim brojnih arena koje je od septembra napunila širom regiona, njen vrtoglavi uspeh ogleda se i na mnogim digitalnim platformama. Samo pesma “Dam, dam, dam” do sada ima više od 67 miliona pregleda na Jutjubu, za njom sledi “Psiho” sa 43.605.919 pregleda, dok sve ostale pesme imaju po devet miliona. Svih devet pesama do sada je sakupilo 252.078.683 pregleda! Jedan pregled na Jutjubu se u proseku naplaćuje 0,002 evra, to znači da je Prija do sada samo od Jutjuba zaradila 504.157 evra – rekao je izvor.

Osim Jutjuba, Prija zarađuje pozamašno i od Spotifaja, te je sebi tako obezbedila skoro dodatnih 600.000 evra.

– Ta platforma je jedna od najuticajnijih za slušanje muzike u svetu. Mnoge svetske zvezde često na svojim društvenim mrežama dele statistiku i rekorde koje obaraju na Spotifaju, ali i Aleksandra ima čime da se pohvali! Devet pesama sa njenog poslednjeg albuma do sada imaju 31.190.000 “strimova”, odnosno toliko puta su preslušane. Jedan “strim” naplaćuje se 0,003 evra, što znači da je od tih pregleda do sada Prija inkasirala 85.858 evra. Najslušanija pesma na toj platformi je, kao i na Jutjubu, “Dam, dam, dam”, koja do sada broji 8.748.000 slušanja, a slede “Psiho” sa 5.493.000 i “Placebo” sa 3.877.000. To su sjajni rezultati i po broju slušanja jednog albuma nema joj ravne u regionu – rekao je dobro obavešteni izvor za Informer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here