B. Đorđević
Za trpezom priče o nekadašnjim druženjima i obnovi aktivnosti društva

Tradicionalno, kao i svake godine, Srpsko društvo Berlin proslavilo je svoju slavu Sveta Tri Jerarha, u Crkvi Svetog Save, u berlinskom kvartu Veding. Najverniji, dugogodišnji članovi su uvek tu da predsedniku Iliji Maliniću čestitaju slavu, zajedno sa protojerejima stavroforima, Radomirom Kolundžićem i Veljkom Gačićem i đakonom Predragom Jankovićem.

Ove godine kum slave bio je Dragan Muanaga, nekadašnji predsednik odbora Srpske radikalne stranke Dr Vojislav Šešelj za Sarajevo, i dugogodišnji član Srpskog društva Berlin. Dragan je sa Ilijom Malinićem, sveštenicima i ostalim zvanicama prelomio slavski kolač.

Tradicija: Kolač se lomi svake godine

Sveto Cvišić i Petko Nešković, uvek su prisutni na manifestacijama u Crkvi Svetog Save, od kada ona postoji u Vedingu, a posebno kada se obeležava slava društva kome su već toliko godina verni i za koje ih vezuju brojne uspomene na proslave i druženja sa ostalim članovima ovog društva. Predsednik društva Ilija Malinić ne isključuje mogućnost da Srpsko društvo Berlin, koje je već dugo bez svojih prostorija, obnovi neke svoje aktivnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here