pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izraelska vojska saopštila je danas da je primećena “pretnja iz vazduha” u regionu Crvenog mora i povezala to sa projektilom koji je pao na egipatsku priobalnu teritoriju.

“Proteklih sati primećena je vazdušna pretnja u regionu Crvenog mora. Borbeni helikopteri su aktivirani kao odgovor na pretnju, a ovo pitanje se sada istražuje”, rekao je portparol izraelske vojske kontraadmiral Danijel Hagari, prenosi Rojters.

On je dodao da se, prema dosadašnjim informacijama, može zaključiti da je “udar koji se dogodio u Egiptu proizašao iz ove pretnje“.

„Izrael će sarađivati sa Egiptom i Sjedinjenim Državama i jačati regionalnu odbranu od pretnji iz regiona Crvenog mora”, naveo je portparol izraelske vojske.

Raketa je danas pala u blizini medicinske ustanove u egipatskom letovalištu Taba na Crvenom moru, u blizini izraelske granice, ranivši šest osoba, javila je egipatska Al Kahera.

Televizija navodi da su svi povređeni otpušteni iz bolnice i dodaje da je u raketnom napadu pogođen medicinski objekat u Tabi i zgrada administracije bolnice.

Egipatsko letovalište Taba nalazi se na oko 220 kilometara od Pojasa Gaze.

Rojters navodi da niko nije preuzeo odgovornost za ovaj događaj i ocenjuje da eksplozija u Tabi predstavlja rizik sa kojim se suočavaju Egipat i ostale zemlje u regionu kako se borbe intenziviraju između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Taba, koja se nalazi na Sinajskom poluostrvu, popularno je turističko mesto, a nalazi se na oko tri sata vožnje od Šarm el-Šeika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here