Pripadnici sistema odbrane (njih 43) dobili stanove

0

mod.gov.rs
Koverte s ključevima
 

Čestitajući okupljenima predstojeće praznike, ministar Gašić je istakao da je nova praksa u tom ministarstvu da na kraju svakog dana mora da bude vidljivo ono što je tog dana postignuto, a današnji počinje podelom ključeva pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji u novu godinu ulaze sa rešenim stambenim pitanjem.

– To za vas znači novi početak i šansu da sa porodicama bezbrižnije gledate u bolje sutra. Za nas je to podstrek da nastavimo sa radom i rešimo stambeno pitanje i za ostale naše pripadnike, kojih ima 12.500 – istakao je ministar odbrane dodajući da je u prethodne dve godine obezbeđen krov nad glavom za 1300 pripadnika sistema odbrane, čime je ta lista znatno smanjena.

mod.gov.rs
Dodeljena su 43 stana, koji se nalaze na lokacijama: Bežanijska kosa, naselje Stepa Stepanović, Novi Beograd, Čukarica i Stari grad
 

Prema njegovim rečima, i u narednoj godini očekuje se još mnogo posla jer je materijalna sigurnost pripadnika sistema odbrane naš prioritet.

– Ono što kažemo, uvek i uradimo. Ako me pitate zbog čega, odgovor je jednostavan – vojska je jaka koliko i svaki njen pojedinac. Brinite o svom domu i svojim najmilijima, baš kao što ste do sada brinuli o svom narodu, a država o vama – poručio je ministar odbrane.

mod.gov.rs
General Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, kao i porodice i prijatelji pripadnika sistema odbrane koji su dobili ključeve
 

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar Gašić je istakao da je rešavanje materijalnih pitanja pripadnika odbrane prioritet, da su stanovi na lokaciji Bežanijska kosa produkt projekta koji je započet 1986. godine, a ostalo je još 200 stanova na toj lokaciji. Prema njegovim rečima, radi se i razmena dobara na lokaciji Zemun, a namera je da jedna velika komisija istraži koliko imovine i stanova Vojska Srbije ima, sve radi rešavanja preostalih stambenih pitanja.

Upitan o budžetu za narednu godinu, ministar Gašić je ukazao da budžet Vojske Srbije nije manji, čak je i veći nego što je bio 2014. godine, jer je Fond SOVO izdvojen iz sistema. Razmišlja se, dodao je ministar odbrane, o uvođenju još dva uputna roka za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i o tome da traje šest meseci. Za narednu godinu, najavio je minstar Gašić, planira se opremanje jednog roda vojske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here