Priština: Optužnica protiv 22 Srbina

0

Sud u Prištini

Podnosilac tužbe Sabit Keljmendi je kazao da se očekuje da tužba sada bude prosleđena Specijalnom sudu za ratne zložine u Prištini.

Na optužnici se nalaze imena 22 Srbina, bivših policajaca i paramilitaraca kao i bivših zatvorskih čuvara zatvora u Dubravi, za koje su prikupljeni podaci da su učestvovali u ubistvima albanskih civila na području sela Žač.

"Istina je da smo podigli optužnici protiv 22 Srbina sa punim imenom i prezimenom, za koje imamo dovoljno dokaza da su izvršili zločine protiv Albanaca u Mesnoj zajednici Žač", rekao je Keljmendi, kome je tokom rata na Kosovu ubijeno 11 članova porodice, od kojih šestoro još uvek nije pronađeno.

Za optužnicu su interesovanje pokazali i predstavnici ICO-a i Euleksa, koji su u četvrtak posetili Žač i razgovarali su sa Keljmendijem.

Stradanje Albanaca u selu Žač je povod za organizavonaje demonstracija protiv grupe Srba koja dobrovoljno vratila na svoja imanja u tom selu. Organizatori demonstracija tvrde da među povratnicima ima onih koji su činili zločine, dok Srbi povratnici negiraju te navode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here