Prištinski mediji: Poraz u Interpolu slabi poziciju Kosova

Vestionline, Tanjug
2
EPA/WALLACE WOON

Povlačenje zahteva za članstvo tzv. Kosova u Interpolu oslabiće poziciju albanske strane u dijalogu sa Beogradom, ocenjuje danas deo medija u Prištini.

Koha piše da je vlada u Prištini povukla aplikaciju po preporuci zapadnih saveznika, kako bi bio izbegnut “spektakularan neuspeh”.

Liste ukazuje i da su vest o, kako kažu, “taktičkom povlačenju” aplikacije, građani Kosova saznali iz srpskih medija.

Portal podseća da je nakon toga kabinet bivšeg premijera Ramusa Haradinaja izdao kratko saopštenje u kojem se, između ostalog, kaže da je zatraženo “odlaganje glasanja za članstvo Kosova u Interpolu za narednu godinu”.

Stručnjak za politički razvoj, Armend Muja, kaže za Zeri da je aplikacija za članstvo, s obzirom na to da je bila nesigurna, samo ponizila Kosova u međunarodnoj areni i oslabila njegov položaj u dijalogu sa Srbijom.

Odnosi koje je Priština imala sa zapadnim partnerima u prethodnom periodu izbledeli su, zaključuje Muja.

2 COMMENTS

  1. E bas mi zao sto nisu usli. Hteo bi da vidim, kako bi sproveli nalog Liona za hapsenje nekih od njihovi glavnih narkodilera! Jbg. Opet jadni siftari izgubili. Ali bice im sa amerima kao Kurima u siriji sada. Pa da vidimo.

  2. Oni moze samo kad se drogiraju da se prijave na Interpol da bi oni to znali ali i ovako oni znaju da se Siptari drogiraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here