EPA/Valda Kalnina
Navijači BiH

Navijači grčkog AEK-a, naoružani pištoljima i bejzbol palicama omotanim žicom, napali su navijače Bosne i Hercegovine.

Sve to se desilo posle duela u Grčkoj u kojem je reprezentacija te zemlje pobedila BiH rezultatom 2:1 u kvalifikacijama za EURO.

Grčki huligani su upali na terasu jednog hotela u Atini na kojoj su sedele gostujuće pristalice. Prema izjavama navijača BiH koje prenosi „sportsport.ba“, njih je bilo sedam, osam, dok je navijača atinskog kluba bilo 40-ak.

– Grci su nas postrojili i onda su krenuli s ispitivanjem: Jeste li iz Bosne? Jeste li fašisti? Na naš negativan odgovor na drugo pitanje počeli su da nam skidaju majice i gledaju da li imamo tetovaže. Pri tome su sve vreme vikali i udarali palicama o pod kako bi nas što više zastrašili – navodi jedan od navijača.

Jedan od navijača BiH dobio je udarac u glavu, ali se sve brzo završilo.

– Jednog od nas odabrali su i on je dobio udarac u glavu. To je sve trajalo svega par minuta, ali nama je bilo kao nekoliko sati. Tada je iz mase izašao stariji lik, star između četrdeset i pedeset godina, i rekao da će sada sve biti u redu i da će nas pustiti – navodi se.

Tako je i bilo, a grčki huligani su se sa trofejima u vidu par šalova bosanskohercegovačkih navijača brzo udaljili sa hotelske terase.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime