Vaterpolo reprezentativac Srbije dao je opširan intervju za hrvatski “Indeks” u kom je govorio o rivalstvu sa reprezentacijom Hrvatske.

 

Srbija i Hrvatska su nekako “posebna liga” kada se priča o vaterpolu, a Andrija Prlainović smatra da je privilegija imati jedno takvo rivalstvo.

– Srbija i Hrvatska su u poslednjih desetak godina odigrale nekoliko zaista epskih utakmica. Spomenuli ste utakmicu u Budimpešti, ali bilo ih je još nekoliko zaista fantastičnih, poput ove poslednje u Beogradu u finalu Svetske lige. Svaka utakmica s Hrvatskom je priča za sebe, u njima uživamo svi. Mi igrači, publika, kako ona u Srbiji i Hrvatskoj tako i fanovi vaterpola širom sveta jer su dueli te dve reprezentacije nešto najbolje što današnji vaterpolo nudi. Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, u sjajnim smo odnosima s njima, stručni štab obe reprezentacije je takođe u prijateljskim odnosima i verujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo – nastavio je Prlainović.

Posle svake utakmice, čitavom regijom prođe slika zagrljaja dvojice selektora Ivice Tucaka i Dejana Savića i Andrija je rekao kako je interes obe selekcije jedino sport.

– Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno da obavljaju svoj posao i zbog čega su zapravo postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi svom narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno. Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima na svetu, ta priča ne zanima i ne bi ni trebala da nas zanima. Naš jedini interes je sport, a s Hrvatskom imamo fantastično sportsko rivalstvo i na to sam ponosan – dodao je srpski vaterpolista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here