EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Ruska vojska u Marijupolju

Ruske snage od početka invazije na Ukrajinu imaju gubitke od 180.000 poginulih i ranjenih vonjika, a Ukrajina oko 100.000, ne računajući oko 30.000 ubijenih ukrajinskih civila, pokazuje procena norveške vojske.

Načelnik glavnog štaba norveških oružanih snaga Eirik Kristofersen kazao je to u razgovoru za mrežu TV2, ne navodeći izvore tih podataka, javlja France24, podsećajući da se Norveška graniči sa Rusijom i da je članica NATO od osnivanja tog vojnog saveza 1949. godine.

„Ukrajinski gubici su verovatno više od 100.000 mrtvih i ranjenih. Uz to, Ukrajina ima oko 30.000 poginulih civila u tom strašnom ratu“, rekao je norveški general.

Agencija Frans Pres (AFP) navodi da Rusija i Ukrajina „već mesecima nisu objavile pouzdane podatke o svojim gubicima“.

Francuska agencija podseća da je načelnik združenog štaba američke vojske Mark Majli rekao da ruska vojska ima više od 100.000 mrtvih i ranjenih, a da je na ukrajinskoj strani „verovatno“ slično stanje.

Ti brojevi se ne mogu proveriti iz nezavisnih izvora, konstatuje AFP.

Istovremeno, portal Interfax Ukrajina, prema podacima koji se ažuriraju na dnevnom nivou, navodi da su ruski gubici za 333 dana od početka invazije 120.760 vojnika i oko 9.500 tenkova i borbenih vozila.

7 COMMENTS

  1. I ovi Norvesani poceli kao Englezi sve znaju,pametnije bi vam bilo da netrpate nos gde vam nije potrebno.

  2. Vi Norvežani ne znate šta je rat,ćutite,pokrijte se uzima,jer Rusi mogu da pogledaju i prema Vama

  3. Sto je babi Milo to joj se i snilo, Propaganda, Rat je los izbor Ali neminovan, stradaju neduzni, ove brojke su izmisljene, nasi javljaju 300 000 poginulih ukrainaca i placenika a rusa Osama puta manje

  4. Slavna ruska armija. Gori tlo pod nogama kada Rusi krenu. Trese se cela planeta. Evoova specijalna akcija je 100% uspela. More kak’i ruski gubitci? Rusi su Supermeni. Batmani. Pauk – ljudi. Rus nije covek, nego nadcovek. Pa i ovih vise od 100 ‘iljadi – ne oni nisu mrtvi. Oni su zivi – tu su medju nama i zovu se zoljica, zorance – zoki, sumadince, casno srbce….sve heroj, do heroja. oni su vec pokorili zapad. Jeste – sede iza ekrana, kriju se iza laznih profila – da ne bi mrski neprijatelj prepoznao da su Rusi.

  5. У којој паралелној стварности?
    Руса гине 1:10. (Један Рус, десет Украјинаца)
    О томе говоре чак и западни војни коментатори, бивши обавештајци и официри.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here