EPA-EFE
Izraelski vojnici u Pojasu Gaze

Izraelov odgovor Iranu će biti “bolan”, ali neće biti žrtava, navodi se u procurelim informacijama iz ratnog kabineta premijera Izraela.

Benjamin Netanjahu je navodno zatražio od izraelskih odbrambenih snaga da sastave listu ciljeva koje bi Izrael mogao da gađa, a na koje se SAD neće protiviti.

Pažljivo kalibrisan odgovor na neviđeni iranski raketni napad u nedelju mogao bi da dođe u vidu preciznog udara na objekat u Teheranu ili u vidu sajber napada, objavio je Vašington post, pozivajući se na izraelskog zvaničnika upoznatog sa osetljivim diskusijama.

– Svi se slažu da Izrael mora da odgovori – rekao je zvaničnik – Kako odgovoriti, kada odgovoriti, pitanje je.

Izraelski kanal 12 navodi da je ratni kabinet pristao da uzvrati Iranu “jasno i snažno” i da se razgovaralo o nekoliko opcija koje bi bile “bolne”, ali malo verovatno da bi izazvale regionalni rat.

Ratni kabinet takođe ima za cilj da pronađe način da uzvrati Iranu koji neće biti blokiran od strane Sjedinjenih Država, javila je ta televizija, nakon što je Džo Bajden rekao Netanjahuu da Vašington neće podržati izraelski kontranapad.

S druge strane, Al Džazira je izvestila da je na državnoj TV u Iranu, zamenik ministra spoljnih poslova Ali Bageri Kani rekao da njegova zemlja neće čekati 12 dana za odgovor na još jedan izraelski napad, već će uzvratiti “u roku od nekoliko sekundi”.

Joav Galant, izraelski ministar odbrane, rekao je u ponedeljak svom američkom kolegi da Izrael nema drugog izbora nego da odgovori na napad Irana, koji je osujećen uz pomoć Sjedinjenih Država i Britanije.

5 COMMENTS

  1. КАО ДА ОНИ НИСУ ПРВИ ГАЂАЛИ
    АМБАСАДУ ИРАНА
    ТО ЈЕ ЗАБРАЊЕНО
    И ОПЕТ ИДУ КОРАК ДАЉЕ
    ЗАШТО???
    ДОСТА ЈЕ РАТОВА
    ЉУДИ
    🙏🏻☦️🙏🏻АКО БОГА ЗНАТЕ ЗАУСТАВИТЕ СВЕ РАТОВЕ
    ТО СУ СТРАХОТЕ ЗА ОБИЧНЕ ЉУДЕ

  2. O kojem vi to neviđenom napadu, pobogu! Kao da nikakvog rata nema na svetu, samo je Iran iz čista mira raketirao Izrael!

  3. Znaci napad izraelski na ambasadu nije napad. Odgovor Irana ( koji je obavestio gde ce biti dronovi i gde ce pasti rakete – bez ijedne zrtve) eeeeh to je napad. I kao produzena americka ruka – citaj Izrael ce da uzvrati, i to veoma bolno??? Znaci, ruska prijateljska zemlja ce morati da trpi udare americkog satelita.

  4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here