Produžen pritvor “graditelju” manastira

0

 

Predrag Subotički

 

 

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, da utiče na saučesnika (protosinđela Simeona Vilovskog, koji je prošle nedelje uhapšen u Solunu) i sveodke koji treba da budu saslušani u toku istrage, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se tereti, navela je Ristićeva.

 

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Subotičkog i protosinđela Simeona Vilovskog zbog sumnje da su nezakonito prisvojili 350.000 evra namenjenih rekonstrukciji manastira.

 

Subotički je u pritvoru od 17. februara, dok je Vilovski u petak uhapšen u Solunu, po poternici srspkog Interpola, gde čeka odluku o izručenju Srbiji. Saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv Subotičkog i Vilovskog zakazano je za 31. mart, a među njima je i blagajnik Eparhije raško-prizrenske Milivoje Marković.

 

Tužilaštvo tvrdi da je Vilovski davao "usmene naloge Markoviću da iz eparhijsle kase Subotičkom isplaćuje novac, koji je pravdan radovima na rekonstrukcijama, a osumnjičeni su ga zapravo trošili za sebe".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here