Produžen rok tendera za privatizaciju Luke Bar

0

Luka Bar
 

Tendersku dokumentaciju otkupile su srpska kompanija koju je formirala Vlada Srbije, kao i firme iz Bejruta i dve iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Komisija je saopštila da je istovremeno produžen rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju preduzeća "Pomorski poslovi" i "Obezbjeđenje i protivpožarna zaštita", koja pripadaju Luci Bar, kao i za dodelu koncesija na 30 godina.

 

Prvobitni rok za dostavljanje ponuda bio je 1. februar i on je produžen jer je jedna od kompanija koja je otkupila dokumentaciju to zvanično zatražila od Komisije.

 

Javni konkurs za prodaju crnogorskih kompanija objavljen je 21. oktobra. Na prodaju je ponuđeno 54,05 odsto akcija kompanije "Kontejnerski terminal i generalni tereti" i koncesije na 30 godina, sa obavezom ulaganja.

 

Tenderska komisija za privatizaciju Luke Bar pozvala je zainteresovane investitore da podnesu zahtev za otkup tenderske dokumentacije, po ceni od 20.000 evra. Ponuđač je obavezan da, uz ponudu, uplati depozit ili dostavi garanciju za ponudu, u iznosu od 200.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here