Profesor koji je savladao napadača: “Čuo sam decu kako vrište i odmah odjurio tamo”

Blic
0
Facebook
Slavoljub Stojadinović

“Čuo sam decu kako vrište iz učionice i odmah sam odjurio tamo. Muškarac je stajao naoružan usred učionice”, rekao je za “Blic” Slavoljub Stojadinović, profesor fizičkog koji je sprečio veći užas u srednjoj školi u Velikoj Plani u koju je upao Goran T. (46), naoružan do zuba.

– Čuo sam decu kako vrište i odmah sam dotrčao iz fiskulturne sale. Rekao sam đacima da beže napolje iz učionice, pa sam skočio na njega i oteo mu automatsku pušku – prepričava detalje drame Stojadinović i dodaje da je tokom rvanja povredio ruku.

Kako kaže, drama se dogodila u toku šestog časa na času filozofije.

– Počeo sam da pričam sa njim. On je u jednom trenu okrenuo pogled ka tabli i tada sam skočio na pušku. Počeli smo da se rvemo, uspeo sam da mu otmem oružje – rekao je on. Kako kaže Stojadinović, u tom trenutku Goran T. ispalio je dva hica, ali ga srećom nije pogodio.

– U tom trenutku on je zapucao i ispalio je dva hica, srećom u plafon – rekao je on za “Blic” iz bolnice gde je nakon drame prevezen na preglede.

U pucnjavi srećom niko nije povređen, a napadač je uhapšen.

Goran T. iz Livadice kod Velike Plane upao je u Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu “Vuk Karadžić” naoružan automatskom puškom, a kod sebe je imao i ručnu bombu, pištolj i eksploziv.

Prve informacije ukazuju da je u pitanju psihički oboleo muškarac koji je hteo da napravi talačku situaciju u školi, ali je srećom osujećen u nameri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here