Profesor optužio rektora da mu je dao nezakoniti otkaz

0

Rektor Državnog univerziteta Miladin Kostić kaže da je Grahovac otpušten u skladu sa zakonom
 

Po njegovim rečima, povod za otpuštanje je bilo to što nije mogao da dođe na ispit zakazan za 29. avgust.

 

"Tih dana sam bio u Kanadi gde sam morao da svedočim na sudu u Vankuveru. Takođe, zbog ranije zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći, lekari mi ne preporučuju često letenje avionom, te nisam smeo da doputujem pre 12. septembra. Zato nisam nikako mogao da stignem na ispit", rekao je Grahovac.

 

On je istakao i da je o svemu tome obavestio Kostića, a da je, kada je stigao u Srbiju, izvadio lekarsko uverenje, ali ga rektor nije uvažio.

 

Grahovac smatra da je pravi razlog što je otpušten to što je ukazivao na probleme Državnog univerziteta u Novom Pazaru zbog čega se sukobio s Kostićem.

 

"Poslednjih godina trpeo sam ozbiljan mobing, ali sam izbegavao konflikte. Na univerzitetu imamo autokratsku vlast Kostića, nepotizam i brojne nezakonitosti. Oduzeti su mi predmeti koje sam predavao, iako su studenti moj rad ocenili odličnim ocenama. Kostić prednost daje poslušnicima, ne stručnjacima, pa su tako pojedini profesori u privilegovanom položaju", rekao je Grahovac.

 

Rekao je da je podneo tužbu Osnovnom sudu u Novom Pazaru da bi vratio svoje radno mesto, i dodao da izlaženjem u javnost želi da ohrabri druge profesore da progovore o problemima na tom univerzitetu. Rektor Državnog univerziteta Miladin Kostić kaže da je Grahovac otpušten u skladu sa zakonom.

 

"Problem nije samo u tome što se Grahovac nije pojavio na ispitu 29. avgusta, već nije dosao na posao do 18. septembra. Lekarsko uverenje koje je dostavio, nema pravnu osnovu, izvadio ga je tek pošto mu je uručena opomena da će dobiti otkaz ukoliko ne dođe na posao", rekao je Kostić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here