PKS

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je mlekaru Milkop u Raškoj i predstavnicima kompanije uručio poziv da se uključe u akciju “Stvarano u Srbiji” i konkurišu za znak “čuvarkuća”, kako bi kompanije koje proizvode vrhunske domaće, tradicionalne proizvode, specifične za određeni kraj, postale prvi i najbolji promoteri ove akcije.

Mlekara Milkop važi za kompaniju koja proizvodi ne samo domaće već i tradicionalno, specifično za ovaj kraj, za Kopaonik, Rašku i Pešter. Proizvodi Milkopa imaju sve sertifikate i licence, kao dokaz kvaliteta, na  domaćem ali i inostranom tržištu”, rekao je Čadež.

Sve to ih, ocenio je Čadež čini pravim kandidatom za žig “čuvarkuća”.

“Ono što želimo jeste da kupac kada uđe u prodavnicu i odabere vaš kajmak, sir ili papriku u pavlaci, tačno zna da je to proizvod od mleka farmera iz ovog kraja, od sirovine iz ovog kraja, da je vrednost koja je stvorena u tom proizvodu stvorena ovde u Srbiji. Kupovinom takvog proizvoda čuvamo našu kuću, poručio je Čadež.

Dijana Milićević, tehnolog u mlekari „Milkop“ rekla je da ta firma postoji već 23 godine, da ima dva proizvodna pogona, u Raškoj i Kraljevu, a da sirovine koje koriste potiču sa obronaka Kopaonika, Peštera i Golije. „Na taj način čuvamo tradicionalno, ne uvozimo mleko, već podržavamo naše proizvođače sirovog mleka“, ukazala je Milićević.

Proizvodi Milkopa – kajmak, paprika u pavlaci i razne vrste sireva, posebno u pogonu u Raškoj, ističe, prave na tradicionalan način, ručno, bez dodataka, čime ova mlekara poštuje i neguje tradiciju. „Želimo da se prijavimo za žig „čuvarkuća“ da bi naši kupci bili sigurni da iza proizvoda mlekare „Milkop“ stoji i tradicija i kvalitet“,  rekla je Milićević.

Mlekara Milkop, privatna kompanija, vlasnika Bojana Premovića, danas upošljava 150 svojih radnika, ali  i  lokalne kooperante od kojih  dnevno otkupi 80.000 litara mleka. Mlečne proizvode pravi i po svim međunarodnim standardima, ulažući u savremenu opremu i tehnologiju za otkup i preradu i prodaje ih u zemlji i regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here