Cedevita i Olimpija ovog leta postali su jedan klub.

U Ljubljani je predstavljen nova ekipa, svojevrsna fuzija hrvatskog i slovenačkog tima, koja će se od naredne sezone takmičiti u ABA ligi i pokušati da se domogne Evrolige, što je označeno kao primarni cilj od uspostavljanja saradnje.

Ostaje da se vidi ko će biti novi trener, da li prednost imaju Cedevita ili Olimpija, ili neko treći, a prema ovom projektu je za sada rezervisan Zmago Sagadin.

Najtrofejniji trener u istoriji Olimpije je za slovenačke medije dao svoje utiske u novom timu na Jadranu.

– U teoriji to ne izgleda loše i novi sponzor u Ljubljani je svakako dobrodošao, ali je pitanje da li je taj projekat pravno-formalno moguće izvesti – naglasio je Sagadin koji je dodao da Olimpija uprkos velikim laganjima u prethodnih 12 godina nije napravila veće uspehe.

– Klub je sanirao dugove, a doveli su i neke mlade igrače, međutim nisu imali ljude koji bi te mladiće razvili dalje. Iz tog projekta treba izvući najviše što se može i napraviti dobar rezultat u Evrokupu, ali sumnjam da oba kluba za to imaju potrebno znanje, celi je projekat u tom pogledu na staklenim nogama – upozorio je iskusni stručnjak iz Celja.

Trener koji je pomogao u razvoju Bena Udriha, Bohtjana Nahbara, Nikole Vujčića, Šarunasa Jasikevičijusa i drugih košarkaša ipak daje prostora za iznenađenje.

– Želim im sve najbolje i nadam se da će košarka u Ljubljani opet početi da živi kao nekad. Ovo povezivanje će verovatno u ABA ligu doneti mnogo konfuzije i pitanja pravno-formalne naravi i ne verujem da će se to takmičenje dugo održati – rekao je trofejni trener.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here