Proleće u Beogradu ni bleda senka starog festivala

0

"Vokal 5" i Tijana Dapčević pobednici festivala
 

Nekada hram zabavne muzike, Dom sindikata, bio je poluprazan. Od festivalske groznice, među izvođačima nije bilo ni traga. Nije bilo uzbuđenja, iščekivanja, takmičarskog duha. Kao da niko od muzičara i pevača nije ni bio iznenađen zbog premalog interesovanja publike i mlakih aplauza. Ali, to im nije smetalo da budu krajnje profesionalni da svoje pesme interpretiraju uživo najbolje što mogu.

Po oceni stručnog žirija, čiji je predsednik bio Kornelije Bata Kovač, najbolja pesma festivala je "Kišobran", za koju je muziku napisao Vladimir Grajić Graja, a tekst Leontina Vukomanović. Pesmu je izvela grupa "Vokal 5" sa Tijanom Dapčević.

 

Malobrojna, uglavnom starija, publika u Domu sindikata
 

Međutim, autori pesme, Leontina i Braja, nisu bili tu da podrže svoju pesmu i prime nagradu, pa se u njihovo ime žiriju zahvalila Tijana Dapčević. Inače, gotovo do poslednjeg trenutka, pobednik je bio neizvestan jer se vodila borba između grupa "Frajle" i "Vokal 5" sa Tijanom.

Malobrojni muzički sladokusci u publici su uživali. A kako je komentarisala većina izvođača, za mali odziv publike krivi su loša reklama i odlaganje festivala, koji je trebalo da se održi na dan kada je Obrenovcu počela borba sa poplavom, zbog čega je odložen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here