EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN
Ilon Mask

Sve su glasniji izvori koji govore o tome kako se Apple sprema da uđe na tržište električnih automobila. Kada je već takva situacija, nema ničeg čudnog u tome da se oglasi Ilon Mask, kome i inače ne treba mnogo da bi napisao šta misli. Ovog puta, dao nam je uvid u zanimljiv komadić istorije.

Naime, kompanija Tesla imala je velika očekivanja od Modela 3, njihovog najjeftinijeg do tada, pa je dosta ljudi već unapred naručilo ovaj automobil. Ipak, rokovi oko proizvodnje i isporuke nisu mogli da budu ispoštovani, pa je Mask po ceo dan boravio u kancelariji, spavajući na podu.

Kako je objasnio, tražio je od izvršnog direktora kompanije Apple, Tima Kuka, sastanak na kom bi se dogovorili o tome da Apple preuzme Teslu, za tamo desetinu današnje vrednosti.

Ipak, Tim Kuk je ovaj sastanak odbio, što se pokazalo kao sjajan potez – ali za Maska.

Trenutne brojke govore u korist kompanije Tesla, koja danas vredi oko 600 milijardi dolara, verovali ili ne. S obzirom na sve veću popularnost električnih automobila, kao i navodne planove da Apple tek sada krene u tu priču, Kuk se verovatno kaje što je odbio Maska.

S druge strane, moramo biti pravedni i setiti se tadašnje situacije – i sam Mask priznao je kako je Tesla bila pred potpunim krahom, tako da Kukova odluka možda i nije toliko nelogična.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here