Promašaji pokvarili utisak

0

Lako do četvrtfinala. Partizanu ni kiša, a pogotovo protivnik, nisu bila ozbiljna prepreka na putu ka završnici nacionalnog kupa. Sloga iz Petrovca na Mlavi igra u drugom rangu takmičenja, u Humskoj nisu razočarali, ali je četa Marka Nikolića ozbiljnim pristupom stavila do znanja kako ih zanima pohod na oba trofeja u Srbiji. Da je Škuletić imao svoje veče, mreža protivnika bila bi napunjena do vrha. Ne pamti se da je Partizan u ovoj takmičarskoj sezoni propustio toliki broj kolosalnih prilika.

Ko će s kim u četvrtfinalu
U četvrfinale Kupa Srbije plasirali su se Spartak, Jagodina, Radnički (Niš), Rad, Vojvodina, Čukarički i Partizan. Žreb za četvrfinale obaviće se u petak, a utakmice su zakazane za 3. decembar.

Hvala promrzlim navijačima
Trener crno-belih se posebno zahvalio promrzlim navijačima, a nije zaboravio da pohvali protivnika.
– Želim da se zahvalim publici, koja možda nije došla u velikom broju, ali je prava publika i svaki navijač zaslužuje da mu se ponaosob zahvalim – kaže Nikolić. – A, što se tiče Sloge, reč je o kvalitetnom timu, koji ima igrače za superligaške klubove, možda i za najveće klubove u zemlji. Ja im od sveg srca želim da ostanu u borbi za plasman u viši rang.

 

– Odigrali smo možda i najbolje prvo poluvreme ove sezone – jasan je trener Marko Nikolić. – Krenuli smo u meč bez Lazovića, Volkova, Saše i Branka Ilića pa nam je trebalo desetak minuta da uhvatimo pravi ritam. Međutim, kasnije smo stvorili veliki broj šansi, pa jedina kritika igračima ide na račun realizacije. Nedopustivo je da Partizan promaši toliko prilika, slede nam jače utakmice i procenat iskorišćenih šansi mora da bude mnogo veći.
Trener crno-belih ističe kako ne razmišlja o žrebu za četvrtfinale kupa (mogući protivnici Partizana su Rad, Voždovac, Čukarički i Radnički Niš), već o prvenstvenom duelu sa Napredkom, koji je na programu u nedelju u Humskoj.
– Mnogo je važno da u nedelju osvojimo tri boda. Napredak nas je prošle sezone uskratio za pet bodova. Kruševljani i neke druge stvari su glavni krivci što nismo osvojili titulu. Zbog toga smatram da je taj meč sa Kruševljanima možda i presudan u ovom završnom ciklusu.
A, pred taj meč Nikolića može da raduje i forma Nikole Ninkovića, koji je pored gola upisao i asistenciju za Petra Škuletića. Stručni štab i dalje ne može da računa na povređenog Darka Brašanca. Nikolić je prošle sezone često upozoravao na suđenje, da li ga i sada plaše zakulisane radnje u finišu prvog dela?
– Ne bojim se, mnogo je puta bilo pitanje da li se nečega bojim, ali samo želim da ukažem na neke stvari ako su one očigledne – poručio je Marko Nikolić.

PARTIZAN 3
SLOGA (PM) 0

PARTIZAN: Kljajić 7, Stevanović 6 (od 46. B. Ilić 7), Ćirković 7, Stanković 7, Petrović 7, Drinčić 6,5, Marković 7, Ninković 7,5, Grbić 6 (od 59. Luka 7), Živković 7 (od 76. Kojić 6), Škuletić 6,5.
SLOGA: Ranković 7, Stević 6, Stojanović 6, Reljić 6 (od 75. Rakić -), Lepojević 5,5 (od 70. Vejnović -), Ž. Mišić 6, Apija 5 (od 82. Đorđević -), Veselinović 6, Planić 6, Antanasijević 6, Đoković 6.
STRELCI: Marković u 24, Ninković u 69. i Škuletić u 74. minutu. STADION: Partizana. GLEDALACA: 2.000. SUDIJA: Dejan Santrač (Pavliš) 7.
IGRAČ UTAKMICE: Nikola Ninković (Partizan).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here