Sportske vesti

0

 

Kontroverzni Mekej novi trener Vigana

Vigan je dobio novog trenera, a njegovo ime je Malki Mekej.
Škotski stručnjak je bio bez posla još od kada ga je otpustila ekipa Kardifa u decembru 2013. godine.
Mekej je prethodnog avgusta izbio u žižu javnosti iz pogrešnih razloga, pošto je sa kolegom Ijanom Mudijem razmenio niz uvredljivih poruka na račun bivših fudbalera, njihovih ženskih agenata i mnogo čega drugog čemu mesto nije u jednom sportskom tekstu. Te poruke je slučajno poslao čelnicima Kardifa, a oni su ih odmah prosledili Fudbalskom savezu i medijima.

Staridž obnovio povredu

Novi udarac za crvene! Napadač Liverpula Danijel Staridž pauziraće još šest nedelja i neće biti u prilici da pomogne timu Brendana Rodžersa do kraja 2014. godine pošto je obnovio povredu butnog mišića, preneo je britanski "Independent".
Engleski napadač propustio je skoro čitavu sezonu s obzirom na to da nije igrao na zvaničnim mečevima za Liverpul još od 31. avgusta, dok je za engleski nacionalni tim poslednji put zaigrao 3. septembra, kada se povredio i od tada ga nije bilo na terenu.

Čeh prelazi – u Arsenal

Pre 10 godina je Petr Čeh stigao u Čelzi, od tada je za "plavce" branio na 475 utakmica, od čega 101 na međunarodnoj sceni, no izgleda da će dres ovog londonskog kluba zameniti za dres jednog drugog – Arsenala.
Kako javljaju britanski tabloidi, više nema nikakve sumnje da će češki reprezentativni golman napustiti ekipu čiji je menadžer Žoze Murinjo. Tibo Kurtoa je, prosto, "osvojio" startnu poziciju, a "Dejli ekspres" javlja da je već ugovoren transfer Petra Čeha u tabor gradskog rivala, "tobdžija".
Arsenal bi za iskusnog, 32-godišnjeg golmana trebalo da plati Čelziju sedam miliona funti.

Stadion Reala zvaće se IPIC Bernabeu

Predsednik madridskog Reala Florentino Perez otkrio je da će stadion Santjago Bernabeu ubuduće nositi ime IPIC, po imenu kompanije iz Abu Dabija, koja će investirati u njegovu rekonstrukciju.
– Stadion ćemo zvati IPIC Bernabeu, ili Cepsa Bernabeu – rekao je Perez savetnici ministarstva sporta Madrida Lusiji Figar.
Real je krajem oktobra predstavio sporazum sa kompanijom IPIC (Međunarodnom petrolejskom investicionom kompanijom) iz Abu Dabija. Radi se o petogodišnjem sporazumu po kojem će IPIC finansirati rekonstrukciju stadiona sa 20 miliona evra.

Henes iz zatvora u školu

Minhenski Bajern obezbedio je bivšem predsedniku Uliju Henesu posao u omladinskom pogonu, kada u januaru dobije dozvolu dnevnog boravka van zatvora.
Henes je u junu započeo služenje troipogodišnje zatvorske kazne zbog utaje poreza. On je odstupio sa mesta predsednika kluba pošto je u martu bio osuđen. Njegov naslednik Karl Hofner rekao je da je Henesova želja bila da radi u omladinskom pogonu Bajerna kada bude dobio dozvolu da tokom dana radi van zatvora.
Bajern je saopštio da će Henes dobiti radnu dozvolu i nada se da će započeti sa poslom u januaru.

Đorđićev Čenajin lider u Indiji

Fudbaleri Čenajina izbili su prvi put u sezoni na čelo Indijske Hero Superlige, pobedivši Pune Siti 3:1.
Ekipa koju kao kapiten predvodi Bojan Đorđić sada ima više datih golova od Atletiko de Kolkate, uz isti broj bodova i gol-razliku.
Stiven Mendoza, Bruno Pelisari i Džedže Lalpeklua bili su strelci za ekipu Marka Materacija, a autogol koji je postigao Erik Đemba Đemba doneo je privremeno izjednačenje za Pune.
Čenajin vodi u ligi sa 16 bodova i daleko je najefikasniji u ligi – oni su na 9 mečeva dali 17 golova, Kolkata 12, niko od ostalih šest ligaša nema više od gola po utakmici.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here