Lična arhiva
Spontano je zaigrano kolo

Kulturno-umetničko društvo Kragujevački iz Matersburga, najstariji naš klub u austrijskoj pokrajini Burgenland, aktivno radi na negovanju srpske kulture, ali i predstavljanju srpskog naroda Austrijancima.

Tako je nedavno društvo organizovalo druženje kojem je prisustvovala pokrajinska televizija BKF.

Povodom Međunarodnog dana rada klub je okupio članove, goste iz drugih udruženja i lokalne zajednice, uz program, koji je prikazao bogatstvo tradicionalnih običaja i gastronomije. Centralni deo događaja bilo je kuvanje posnog pasulja i pripremanje roštilja, što je okupljenima pružilo priliku da uživaju u autentičnim ukusima i mirisima tradicionalne kuhinje.

– Proslavi je prisustvovalo oko 100 gostiju. Naši prijatelji iz kulturno-umetničkih društava Krajišnik i Semberija i Majevica nisu zvanično nastupali, već su svojim prisustvom u velikom broju doprineli atmosferi manifestacije. Njihovo prisustvo dodatno je ulepšalo događaj i doprinelo stvaranju prijateljske i ugodne atmosfere pa su učesnici spontano zaigrali kolo – preneo je Nebojša Kračunović Puma, čelnik kluba iz MA.

Nebojša Kračunović (drugi sleva) sa gostima
U specijalitetima uživali i Austrijanci

On dodaje da je posebnu dimenziju događaju dalo prisustvo televizije BKF, čija ekipa je snimila ceo događaj time doprinoseći promociji kluba ali i srpskog naroda”, dodao je on.

Inače manifestacija je bila humanitarnog karaktera i sva sredstva biće prosleđena “Srbima za Srbe”.

Kulturno umetničko društvo “Kragujevački” još jednom je pokazalo svoju predanost očuvanju tradicije i promociji kulturnog nasleđa, istovremeno negujući duh zajedništva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here