Protest Snežane Divac zbog pisanja “Tabloida”

0

Udar ne samo na mene i moju porodicu već i na porodicu pokojnog Luke Jovanovića: Snežana Divac protestvovala zbog pisanja "Tabloida"
 

"Tekst u Tabloidu da sam ja ubica, nije samo udar na mene i moju porodicu, već i na porodicu pokojnog Luke (Jovanovića). Taj tekst je udar i na sve one koji su bili i koji će biti javno optuženi lažnim informacijama, kao i na sve građane, koji svoje mišljenje grade na osnovu neistinitih podataka plasiranih u medijima", objavila je u
otvorenom pismu Snežana Divac, supruga košarkaša Vlada Divca.

 

Ona je izrazila najdublje saučešće porodici Luke Jovanovića, koji je poginuo 25. jula na mostu u Beogradu, kada ga je udario nepoznati vozač automobila "mini moris" za kojim srpska policija traga.

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) kritikovala je danas list Tabloid koji je u svom internet izdanju, kako se navodi, "bez dokaza i izvora, objavio opasnu
spekulaciju o identitetu vozača koji je automobilom usmrtio Luku Jovanovića".

 

"Ništa manje šokantna je i, takođe, ničim potkrepljena spekulacija Tabloida o tome da policija, uz znanje predstavnika najviše izvršne vlasti, priprema lažnu optužnicu kako bi se zataškao identitet pravog krivca", navodi se u saopštenju.

 

NUNS je ocenio da je Tabloid ovim postupkom, kao i mnogo puta do sada, najgrublje prekršio osnovne profesionalne i etičke standarde novinarstva. Nepoznata osoba je 25. jula vozilom pregazila Luku Jovanovića 25. jula kod Brankovog mosta. Policija traga za vozačem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here