Vesti
Praznik Blagovesti u crkvi u Branzviku

Na praznik Blagovesti Presvete Bogorodice, u nedelju. 7. aprila, u crkvi Svete Trojice u Branzviku liturgiju je po prvi služio otac Bogdan Milić, stoji na zvaničnoj Fejsbuk stranici ovog hrama.

Otac Bogdan, novi paroh hrama u Branzviku, doputovao je u Melburn, u subotu, 6. aprila rano ujutro. Oca Bogdana i njegovu porodicu su na aerodromu dočekali sveštenici Svete Trojice i predstavnici crkvenog odbora.

Otac Bogdan Milić (u sredini) služio prvu liturgiju na Blagovesti

I pored dugog i napornog puta, otac Bogdan je u subotu uveče sa ocem Petrom služio večernju službu uoči nedeljnog praznika.

Vesti su imale priliku da razgovaraju sa ocem Bogdanom Milićem još u septembru 2022. godine i kako nam je tada rekao proces izdavanja viza je trebao da bude gotov do aprila 2023. godine, ali je se desilo da je došao tek godinu dana kasnije.

Otac Bogdan Milić (33) je rođen u Užicu i već je imao prilike da se predstavi parohijanima u Melburnu, duhovnim predavanjima koja su organizovana onlajn.

Otac Petar predstavio oca Bogdana na večernjoj službi u hramu Sveta Trojica

Suprugu Radmilu (28) je upoznao kada je upisao master studije. Ona je, takođe, završila osnovne i master studije na Bogoslovskom fakultetu i u Srbiji je predavala veronauku. Imaju jedno dete.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here