Prva službena fotografija Obaminih

0

U potpunom skladu sa imidžom Baraka Obame, službeni porodični portret daleko je od bilo kakve ukočenosti.
 

Na slici koju je En Leibovic snimila u Zelenoj sobi Biele kuće predsednik je bez sakoa, samo u košulji, i nasmejan od uha do uha. Mlađa ćerka Saša stavila mu je ruku oko ramena, a starija Malia pokazuje da je devojka koja se, iako na pragu tinejdžerskih godina, ne stidi svojih roditelja. Ona nonšalantno sedi na naslonu naslonjena se na majku.

Barak Obama sa suprugom i dve ćerke na prvom zvaničnom porodičnom portretu

 

Porodica Obama je bez imalo napora uspela da uskladi boje odeće, iako ne nose istu boju košulje, što modni stručnjaci smatraju veoma teškim.
 

Ciničniji poznavaoci fotografije zapitali su se da li je slavna En Leibovic, poznata po brojnim izvikanim fotografijama od golog Džona Lenona u zagrljaju sa obučenom Joko Ono, preko nage i "do zuba" trudne Demi Mur, naplatila svoj rad?
 

Leibovitc je i ranije imala "tezge" kada je radila porodične fotografije. Ona je prva snimala i malu Suri Kruz, ćerku poznatog glumca Toma Kruza, a to je slavnog tatu koštalo 250.000 dolara.

Neki sada pitaju li je to platio Barak Obama iz svog džepa, Bela kuća tj. američki poreski obveznici ili je Leibovic smatrala da je snimanje predsednikove porodice velika čast pa da je onda radila besplatno?
 

Celu priču dodatno komplikuje što je baš 1. septembra, kad je snimala tu fotografiju, Leibovic bila u velikim novčanim problemima i pretila joj je mogućnost da za nedelju dana izgubi sva svoja autorska prava zbog neplaćenih kredita (kasnije joj je rok za plaćanje ipak produžen), pa bi besplatan rad predstavljao nepravdu prema onima kojima duguje novac.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here